Pagina's

maandag 16 november 2015

Stade Edmond Machtens

Sint-Jans-Molenbeek, Brussel, België

11 November 2015, Vierde Klasse
RWDM 47 vs. SK Halle, 0-0
4.000 Toeschouwers
Aankomst in Sint-Jans-Molenbeek. Het heropgerichte RWDM bezocht ik eerder dit seizoen al in het Waalborrestadion in Asse (Daar ook korte uitleg over het ontstaan van deze heroprichting). Kort geleden won RWDM het kort geding tegen de gemeente Brussel en White Star Woluwe, waardoor het nu weer in het 'eigen' Edmond Machtens stadion in Molenbeek mag spelen. Enkele dagen na ons bezoek kwam Molenbeek plots in het nieuws als terroristenbolwerk na de aanslagen in Parijs. Dat het geen topwijk was hadden wij uiteraard al gezien, maar bij de voetbaltrots hing een zeer opgetogen en volkse sfeer.

Ouderwetse loketten.Raymo(n)d Goethals is een Brusselse voetballegende. Hij speelde zowel voor Racing als Daring(die met White Star fuseerden tot RWDM) en was meerdere malen trainer bij Anderlecht.

 De Goethals tribune blijft vandaag gesloten. Aan deze kant wel de 'fanshop' van White Star. Nadat het oorspronkelijke White Star fuseerde met Racing(en later dus ook nog Daring) nam Woluwe FC de naam en het logo over. Nadat FC Brussels(de opvolger van het originele RWDM) ophield te bestaan verhuisde White Star naar het Edmond Machtens stadion in de hoop meer publiek te trekken. Dat lukte niet maar toen afgelopen zomer opeens een nieuw RWDM ontstond beriep de club zich wel op de overeenkomst dat het als enige gebruik mocht maken van het Machtens Stadion. Nu RWDM van de rechter te horen heeft gekregen dat het toch in Molenbeek mag spelen blijven beide clubs elkaar pesten. Vorige week moest RWDM de lijnen met pakjes bloem 'kalken' omdat White Star hun kalkwagentje had verstopt. Vandaag komt de terreinknecht van Ganshoren met zijn kalkwagentje RWDM een handje helpen.

 Een uur voor de wedstrijd is het gezellig druk op het supporterspleintje voor het stadion. Behalve bier en hamburgers staan er ook Champagne en slakken op het menu.
 


Trok RWDM bij haar tweede officiële wedstrijd in Asse afgelopen augustus nog 850 man, vandaag passeren 4.000 fans deze poort. Ter illustratie: White Star trekt twee niveaus hoger slechts 200 tot 400 thuisfans.

 Het gebruikelijke monument voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Deze woensdag 11 november is het precies 97 jaar geleden dat de wapenstilstand werd uitgeroepen en dus is het in België de bijbehorende jaarlijkse feestdag en wordt er 's middags gevoetbald.


 
De opkomst vanaf de zeer goed gevulde en sfeervolle tribune.


Een dramatisch veld en twee dramatische teams. Het is werkelijk niet om aan te gluren. Gelukkig vergoeden de sfeer en het stadion heel veel.De kleine grote baas van RWDM.

Het uitvak.

Degelijk hekwerk.


Zoveel mogelijk White Star-uitingen worden bedekt met RWDM-vlaggen.


 De wedstrijd kon onmogelijk anders eindigen dan 0-0. Bij RWDM is men echter zo blij dat het weer leeft dat het vertoonde spel er niet toe doet. Elke wedstrijd wordt gevierd. Met een goed beleid zit hier absoluut potentieel om deze club weer richting de profs te groeien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten