Pagina's

maandag 23 november 2015

Ludwigsparkstadion

Saarbrücken, Duitsland

14 November 2015, Regionalliga Süd-West
SV Saar 05 Saarbrücken vs. 1. FC Saarbrücken, 0-3
2.100 ToeschouwersLast minute ontdekt dat de derby van Saarbrücken werd gespeeld in het Ludwigspark van formeel uitspelend FC Saarbrücken. Hier worden nog enkele wedstrijden gespeeld tot in de winter een grootschalige herbouw/modernisering plaats gaat vinden.


Bij aankomst eerste even dit bijveldje bewonderen.

Prima overwoekerde staanplaatsen.

Dan de bak waarvoor we een kleine 400 km hebben afgelegd. Geopend in 1953 en sindsdien duidelijk vrij weinig meer aan gemoderniseerd. 35.303 plaatsen waarvan 8.303 zitplaatsen, voornamelijk houten banken. Na de oorlog speelde de grensclub nog een jaartje in de Franse Ligue 2 voor spek en bonen. Men werd kampioen maar mocht niet promoveren. Na enkele seizoen zonder vaste competitie sloot men weer aan in de Duitse liga's. Sindsdien speelde de club 5 seizoenen in de Bundesliga maar wist zich slechts één seizoen te handhaven. De laatste keer was in 92/93. Sinds 2006 rommelt de club aan op niveau 3, 4 of 5.

Herzlich wilkommen!

Parachutisten landen ondanks de stevige wind netjes op het veld.Ruim 2.000 supporters voor deze derby, bijna alleen maar 'uitfans' in hun eigen stadion.

Minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs de avond voor de wedstrijd. De fanatieke fans liggen in de clinch met het bestuur en blijven zelfs tot minuut 19:03 stil. Zelfs op de 0-1 voorsprong na 18 minuten wordt zeer koeltjes gereageerd. Het beetje geluid van geroezemoes en coachende spelers wordt door de stevige wind weggeblazen en zo is het angstig stil in het stadion.

 Dan beginnen de stoere boys eindelijk met sfeer maken.

Vlagvertoon.

 De lege betonbak rechts voorziet enkele songs met stiltes van een prachtig mooie echo.


Het is verder maar een gezapige pot. Het vorig seizoen gepromoveerde FC Saar heeft op het veld net zo weinig te melden als op de tribunes.


In de rust even de gebruikelijke inspectie.

Jong geleerd!

De treden zijn allemaal mooi groen bemost.Geen opmerkingen:

Een reactie posten