Pagina's

zondag 13 september 2015

Olympisch Stadion

Antwerpen, België

13 September 2015, Derde Klasse
KFCO Beerschot Wilrijk vs K. Berchem Sport, 2-2
9.671 Toeschouwers
Vandaag op 't Kiel voor de stadsderby tussen Beerschot Wilrijk en Berchem Sport. In 1999 ging het originele Beerschot met stamnummer 13 failliet en ging het verder op de licentie van Germinal Ekeren. In 2013 was de boel weer eens bankroet en werd KFCO Wilrijk gekaapt. Men moet starten op het vijfde niveau maar na twee opeenvolgende titels is men alweer actief in Derde Klasse. Daar treft Beerschot voor het eerst sinds lange tijd stadgenoot Berchem Sport.

Aan de buitenkant veel kaal beton bij het in 2000 grondig gerenoveerde Olympisch Stadion. Ook verboden om te urineren.

Van binnen is het best een prima stadion, absoluut Eerste Klasse waardig. Minpunt is dat er nergens staanplaatsen zijn. We zijn drie uur voor de aftrap al ter plaatse en kunnen ongestoord een rondje stadion doen.


Het oude clublogo is in alle stoeltjes verwerkt.Het stadion ligt lekker kort op de smalle straatjes van de volkswijk Het Kiel.


Shit.Ruim voor de aftrap is het al lekker druk bij de cafeetjes rond het stadion.


Drukte aan de poort.


De hoofdtribune heeft meer karakter dan de drie moderne tribunes.

Berchem heeft net zo veel supporters bij als er normaal gesproken op een thuiswedstrijd afkomen.

Sfeeractie van Beerschot: "Berchem is een kerk en een station, Beerschot zijn titels en bekers, zijn 6.000 abo's." Op het derde niveau 6.000 seizoenkaarten kopen laat direct de potentie van de club zien. Vandaag komen er net geen 10.000 op de derby af.
 
Vandaag drie oud-spelers van FC Eindhoven op het veld: Sjors Paridaans en Jelle van Kruijssen bij Berchem, Ratko Vansimpsen bij Beerschot. Hernan Losada en Davy de Beule van de thuisploeg speelden nog bij resp. Heerenveen en Roda.

Berchem komt onverwacht op 0-1 en zelfs de doelman sprint naar de overkant om dat te vieren.

Meteen na de aftrap van Beerschot verprutst Van Kruijssen een grote kans op 0-2 en uit de tegenstoot maakt de thuisploeg gelijk.Niet veel later staat het zelfs al 2-1 en 't Kiel ontploft.

De tegenvallende tweede helft is echter voor de bezoekers en nadat de 2-2 binnen is gepunterd krijgen meerdere spelers spontaan kramp.

Een echt slotoffensief van Beerschot blijft uit en de underdog uit Berchem viert het resultaat uitbundig met de fans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten