Pagina's

zaterdag 12 september 2015

Bergéstadion

Tienen, België

9 September 2015, Derde Klasse
KVK Tienen vs KFCO Beerschot Wilrijk, 2-2
2.500 ToeschouwersAankomst in Tienen, het stadion ligt vlakbij de grote suikerfabriek waar de stad bekend van is. Het licht verloederde straatbeeld van dit industriestadje doet zelfs wat Waals aan. Ik kwam Tienen al enkele malen als uitspelende ploeg tegen en daar viel het clubje marginale quasi-hooligans dat men op de been bracht nadrukkelijk op. Hoog tijd om eens te kijken hoe dat bij een thuiswedstrijd gaat en met het grote Beerschot als tegenstander kan het affiche niet beter.

Bakstenen muren om het stadionnetje.

De toegang tot het uitvak. Beerschot ging in 2013 voor de tweede maal failliet en na Germinal Ekeren werd nu de licentie van Wilrijk gekaapt voor een doorstart. Met succes tot nu toe. De supporters blijven massaal komen en na de opeenvolgende titels in Eerste Provinciale en Vierde Klasse is men dit jaar in Derde Klasse ook weer torenhoog favoriet. De club verkocht dit seizoen al 6.000 abonnementen en voor de midweekse verplaatsing naar Tienen werden alle 1.200 beschikbare kaarten verkocht. Bovendien zaten er duidelijk nog een paar honderd supporters op de hoofdtribune.

Het roestige hek van KVK.

 Men heeft uitgekeken naar de komst van Beerschot. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de regionale televisie en er hangt een lekker druk voetbalsfeertje.

Hier mogen we lappen voor een staanplaats.


Een volgepakt uitvak.

 

Beerschot heeft ervaring en kwaliteit ingekocht een speelt een zeer sterke eerste helft, Tienen mag niet klagen dat het bij rust slechts 0-2 is.

De 'beruchte' blauwe truien van Tienen. Die kun je verdienen door genoeg liedjes over hoerenzonen en homo's te zingen. Dit maal gooiden de Tiense stoere boys niet constant met strijkers. Dat trucje doen ze kennelijk alleen bij uitwedstrijden.

Na de rust tapt Tienen uit een ander vaatje en staat het vrij snel 2-2.


Een lekker duel op het veld met veel strijd en kansen over en weer, maar ook een heel prima sfeertje in het stadion voor een wedstrijd op dit niveau.


De materiaalman mag nog even op zijn keukentrap klimmen om het net te repareren.

Tot de laatste minuut spanning, strijd en scoringskansen. Het thuispubliek vierde het gewonnen punt zeer uitbundig. Uitstekende trip voor een woensdagavondje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten