Pagina's

dinsdag 19 augustus 2014

Stadion Vasil Levski

Sofia, Bulgarije

28 November 2013, Europa League
PFC Ludogorets Razgrad vs PSV, 2-0
3.012 ToeschouwersVoor de Europa League mogen we diep Oost-Europa in. Het kapitaalkrachtige Bulgaarse dorpsclubje Ludogorets Razgrad speelt haar Europese thuiswedstrijden in de verpauperde Sovjetstad Sofia.

Het nationale stadion van Bulgarije is deels sneeuwvrij gemaakt voor de 3.000 aanwezigen in de marge van het Europese voetbal. Deze avond daalt het kwik tot behoorlijk onder het vriespunt. Met onze voeten in de sneeuw in deze open Sovjetbak is het behoorlijk blauwbekken.

De meegereisde fans van Ludogorets, voor hun ook een 'uitwedstrijd' op een paar uur reizen van hun Borat-nederzetting.

Gezien de overweldigende belangstelling is het logisch dat wij de beste plaatsen van het stadion krijgen.

De opkomst in het uitvak is overigens ook niet echt groot. Zo'n ouderwets stadion in de sneeuw is stiekem toch wel genieten ondanks de kou, helaas werkt het oude scorebord niet meer.
 
Op de enige overdekte tribune zitten ook nog wat supporters, waaronder de meegereisde business club van PSV. In de rust verruilen Art Langeler en Joonas Kolkka hun vak voor het onze, waarvoor hulde!

Nog wat kiekjes vanaf de spekgladde bovenste rij.

Er werd ook nog gevoetbald, al kregen wij het daar niet bepaald warm van.

Floodlight.Tsja.... Na de wedstrijd mochten we nog bijna een uur wachten tot alle tot de tanden gewapende doorgesnoven ultra's van Ludogorets de stad uit waren tot ook wij het stadion mochten verlaten. Na drie extra rondjes in de warme taxi volgden nog vele rondjes in de Tequila Club...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten