Pagina's

vrijdag 1 augustus 2014

Stade Maurice Dufrasne

Luik, België

9 Februari 2014, Eerste Klasse
R. Standard de Liège vs SV Zulte Waregem, 2-0
26.782 ToeschouwersEindelijk een bezoek aan het Stade Maurice Dufrasne van Luik. In de totaal verpauperde wijk Sclessin zijn overal panden, garages en partytenten omgebouwd tot café of worstenkraam. Al lang voor de wedstrijd staan de straten vol geparkeerd met touringcars uit heel België en wordt er druk geconsumeerd. Ouderwetse voetbalsfeer.

De touringcars sluiten netjes aan in de rij. De laadruimtes van de bussen zijn stuk voor stuk volgepakt met kratten Jupiler en muziekinstallaties.

Tussen alle grauwe gebouwen, beroet met de uitstoot van de zware Luikse industrie, steekt deze rode kolos indrukwekkend af.

Overal rond het stadion is zware industrie.

We hebben kaarten voor de derde ring. Op de smalle overloop is er een mooi uitzicht over het grauwe Luikse straatbeeld.

De bewolking maakt het plaatje compleet. Centraal aan de horizon zijn de lichtmasten van Stade du Pairay van FC Luik te zien

Langzaam stromen de met Jupiler afgetankte supporters door de poorten. Er wordt ook nog even iemand in een ambulance gehesen.

Deze hoek mogen ze alleen al om het uitzicht dus nooit dicht bouwen en die roestige fabriek hoort op de UNESCO-lijst.

Ex-PSV'er Marc Degreyse mag vandaag commentaar leveren.

De hel van Sclessin: aan drie zijdes ommuren drie steile ringen het veld.


Er werd ook nog gevoetbald. Dat was niet best.

Op de wedstrijddag toch mooi vijf kaarten met uitstekend zicht kunnen verkrijgen. de ticketverkoper was wel vergeten te vermelden dat onze stoelen door het hele vak verspreid waren.

Spannend wordt het niet, maar wanneer Standard scoort barst er toch wel erg veel lawaai los. Hoogtevrees moet je hier trouwens ook niet hebben, zeker wanneer je enkele treden onder je voeten voelt wiebelen.Ondanks dat de wedstrijd er een is om snel te vergeten, worden de spelers nog uitgebreid bedankt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten