Pagina's

zaterdag 8 oktober 2016

Stadion Olimp 2

Rostov aan de Don, Rusland

28 September 2016, Champions League
FK Rostov vs PSV, 2-2
12.646 Toeschouwers
De loting van de Champions League koppelt ons aan het onbekende FK Rostov uit Zuid-Rusland. Rostov werd vorig jaar verrassend 2e in Rusland en versloeg in de voorronde CL onze 'vrienden' uit Brussel en Duivendrecht. Tijd dus voor een reisje met de tijdmachine naar de eerste Champions League wedstrijd ooit in Rostov.

Winkelstraatje.


De technische universiteit met op de voorgrond het hoofd van Yuri Gagarin, de eerste man in de ruimte.

 Het nieuwe stadion van Rostov in aanbouw. Rostov is speelstad voor het WK van 2018.
  

We bezoeken ook nog het zeer vervallen stadion van stadgenoot SKA Rostov. Meer foto's Klik hier!

Na het rondje door de stad is het tijd om de inwendige mens te gaan verwennen met bier, borrels en kippenpoten. Als de warming-up erop zit trekken we richting het stadion:

Aankomst bij Stadion Olimp 2. Het is een heerlijk vervallen zooitje.Onoverdekte tribunes en een leeg vak vanwege een straf van de UEFA.

De hoofdtribune heeft wel een dak, dit hangt letterlijk aan de sporthal achter de tribune.De 22 spelers en 5 arbiters. Op het veld is het ongeveer net zo druk als in het uitvak.
 
Sfeeractie van Rostov. Iets met tulpen...
 
De wedstrijd begint. De stad, het stadion, de entourage en ook de klutsdoelpunten doen op geen enkele wijze denken aan Champions League voetbal. Gewoon een heerlijk Europa League avondje.Het typisch Russische, rustige, haast monotone over een weer zingen leidt tot de 2-1 voor de thuisploeg.In de rust gaat iedereen buiten urineren in Dixi's of in de struiken. Het stadion is net zo modern als de Kuip maar verkeert wel in iets slechtere staat.

De ruststand. Helaas verzuimen onze boys om na de thee de drie punten veilig te stellen.


 Weer een mooie Oostblok-ervaring. Na de wedstrijd nog de nodige versnapering naar binnen gewerkt en donderdag stond 280 kilometer verderop FK Krasnodar - Nice op het programma.

 Klik hier voor het verslag van Krasnodar-Nice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten