Pagina's

zaterdag 8 oktober 2016

Stadion Koeban

Krasnodar, Rusland

29 September 2016, Europa League
FK Krasnodar vs OGC Nice, 5-2
10.750 ToeschouwersNa Rostov-PSV en een lange nacht met veel wodka trekken we de volgende ochtend richting Krasnodar, 280 kilometer ten Zuiden van Rostov. Trein en bus bleken geen optie dus werd het de taxi. Met handen, voeten en Google Translate kregen we geregeld dat de chauffeur ons heen en weer zou rijden voor ongeveer €140.

De helse tocht van vier uur over de Russische snelweg vol kuilen kon beginnen. Naast de weg nog meer kuilen, overal auto's met pech, golfplaten winkeltjes en her en der een prostitutka.

 Dzjamel, voormalig vrachtwagenchauffeur in het Sovjetleger en uitvinder van het pompend gas geven. Op de terugweg bleek hij ook nog eens nachtblind en vermoedelijk dronken.

De Lada van Dzjamel heeft geen GPS, dus moet een lokale taxi voor ons uit rijden om Stadion Koeban te vinden. We zijn blij als we de enorme lichtmasten zien en de beentjes kunnen strekken.


Nadat we voor €4,50 een kaartje voor de hoofdtribune bemachtigen maken we kennis met de uitstekende culinaire voorzieningen van Krasnodar.


Bezoekers uit Nederland worden uitgenodigd om in een partytentje wodka te komen drinken en lokale lekkernijen te proeven.

Na meerdere rondjes wodka nemen we plaats in deze Sovjetbak. We zijn echt net op tijd want het nieuwbouwstadion voor het EK 2018 is in Krasnodar eigenlijk al klaar.

FK Krasnodar is de tweede club van de stad en speelt ook in het stadion van het grotere Koeban Krasnodar. Die club speelt momenteel wel een divisie lager.

Bij FK Krasnodar drie spelers met een Eredivisie verleden, Granqvist(Groningen), Smolov(Feyenoord) en Ari(AZ). Bij tegenstander OGC Nice het 'enfent terrible' Mario Balotelli binnen de lijnen.

Fedor Smolov opent de score en even later is het ook al 2-0.

Balotelli strompelt wat over het veld en geeft al snel aan dat hij gewisseld wil worden. Wanneer hij naar de kant gebaart dat ze op moeten schieten met de wissel, knalt hij vijf seconden later nog even een bal van buiten de 16 in het net en gaat er dan maar bij zitten.

Geen dak, wel regen, dus veel mensen verkleed als boterhamzakje.

Maar in je blote bast kant natuurlijk ook.In de rust tijd om de tweede ring te beklimmen en van het prachtige uitzicht te genieten.

No poncho, no party!


We hebben mazzel vandaag, totaal zeven doelpunten!

Alleen de pers zit overdekt in Stadion Koeban.


 


Respect voor de meegereisde mannen uit Nice!

 
 

Het gaat steeds harder regenen maar voor alle trouwe mensen die de wedstrijd uitzitten regelt Ari in de 86e en 93e minuut nog een slotakkoord. Na nog een paar borrels wodka kunnen we weer vier uur met de taxi terug naar Rostov...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten