Pagina's

woensdag 12 september 2018

Sportcentrum Doelvelden

Berlaar, België

9 September 2018, Derde Klasse Amateurs
K. Lyra-Lierse vs KVK Tienen
ca. 2.000 ToeschouwersLierse SK ging in de zomer van 2018 failliet. De grote mannen achter de club maken nu een doorstart in 1e Klasse Amateur op de licentie van Oosterzonen en gaan spelen in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier. Een supporterscollectief besloot echter om een eigen koers te gaan varen en zocht toenadering tot stadgenoot Lyra. Lyra heeft al sinds de sloop van haar eigen antieke stadionnetje geen eigen onderkomen meer en speelt sindsdien in buurgemeente Berlaar. Bij het nieuwe Lyra-Lierse maken de supporters de bestuurlijke dienst uit en is de voornaamste doelstelling om een gezonde club te vormen met als basis een regionale jeugdwerking. De luchtkastelen gebouwd op fundamenten van louche ondernemers uit het Midden-Oosten zijn hier verleden tijd. Vandaag is de eerste thuiswedstrijd.Zon, muziek, bartafels en bier; het is gezellig druk op het sportcomplex.

Nieuwe designs van alle vlaggen, sjaals en t-shirts voor de nieuw club zien er absoluut erg goed uit. Geel en Zwart zijn de thuiskleuren, Rood en Wit zullen op verplaatsing gedragen worden. 


"Wij volgen niet, wij worden gevolgd"


 
Op het veld zijn de gastheren tandenloos. Tienen is titelkandidaat, uitermate effectief en wenst zodoende niet mee te werken het het openingsfeest.

Voor een ieder is er een sjaal waarin de eigen favoriete kleur de boventoon voert. De kleurencombinatie van de puntzakskes vallen bij iedereen in de smaak.

Aan de lange zijde is het ook gezellig druk

Aan deze kant stond geen biertap...


 De geleerden hebben geen antwoord op KVK Tienen

De awayfans uit Tienen. Vandaag zonder knalvuurwerk waar ik ze al regelmatig mee zag gooien.

Ondanks de terechte nederlaag blijven de supporters sfeer maken.Verdiend applaus voor de fans.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten