Pagina's

vrijdag 21 april 2017

Soevereinstadion

Lommel, Belgiƫ

17 April 2017, Eerste Klasse B, Playdowns
Lommel United vs. AFC Tubize, 2-1
2.100 Toeschouwers
Lommel leek heel het seizoen af te stevenen op degradatie uit 1B, de voormalige Tweede Klasse, maar maakt het in de degradatie play-off onverwacht nog spannend. Een mooie gelegenheid voor een revisit.

Ten opzichte van mijn eerste bezoek in 2012 (foto's hier) is er wel wat aangepast aan het Soevereinstadion. De oude lichtmasten zijn vervangen door grote telecomzendmasten waar nu de lampen aan hangen. Om aan de verscherpte licentie-eisen te voldoen zijn alle onoverdekte staanplaatsen omgeturnd tot zitplaatsen. De zandheuvel achter het doel is dan weer juist een klein staanvak geworden. Zodoende komt Lommel United nu aan 5.000 zitplaatsen.

De onzinnigheid van deze licentievoorwaarde aan de accommodatie wordt mooi onderstreept door het feit dat alle nieuwe stoeltjes in het stadion zijn afgezet met lint. Het is vandaag voor Lommel-begrippen lekker druk met  ruim 2.000 thuisfans maar vrijwel iedereen verzamelt zich op de overdekte tribunes.

 De staantribune langs de zijlijn staat lekker vol.

Links bovenin zitten alle 16 uit Tubize meegereisde awayfans... Heel gek is het overigens niet dat de supporters van deze toch al kleine club weinig binding voelen. De club is in handen van een Aziatisch imperium en op het veld staan slechts twee Belgen. Twee Fransen, twee Brazilianen, vier Afrikaanse nationaliteiten en een Zuid-Korean maken het elftal compleet. In het tweede bedrijf vallen er nog een Kroat en een Senegalees in.
 

Het thuispubliek leeft lekker fanatiek mee met de opportunistisch openende thuisploeg. Het is duidelijk dat er vandaag gewonnen moet worden.

Bij Lommel gaat de voormalige supersub en cultheld van FC Volendam, Melvin Platje, voorop in de strijd.

Lommel opent vol zelfvertrouwen en het regent corners. De Waalse verdediging wijst op Melvin Platje.

Maar als niemand hem dekt kan hij op fraaie wijze een corner binnen volleren gaat de thuisploeg verdiend aan de leiding.


 Lommel drukt door en even later is het ook 2-0!

Vrij vroeg in de tweede helft moet de Lommelse doelman uit de PSV-jeugd, Jesse Bertrams, toch een bal uit het net vissen en wat volgt is ruim een half uur billenknijpen voor de aanhang. De nervositeit op de tribunes is enorm maar de ontlading bij het laatste fluitsignaal is prachtig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten