Pagina's

woensdag 8 juni 2016

Koning Boudewijnstadion - Stade Roi Baudouin

Brussel, België

5 Juni 2016, Vriendschappelijk
België vs Noorwegen, 3-2
42.196 ToeschouwersHet Koning Boudewijnstadion zoals het inmiddels heet. In 1927 bouwde Brussel hier het Jubelstadion ter ere van een 100 jaar onafhankelijk België. Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam gewijzigd in Heizelstadion, naar de wijk waarin het stadion zich bevindt. In 1985 vond hier dan ook het Heizeldrama plaats bij de Europacup I finale tussen Liverpool en Juventus. Na een grondige renovatie is het stadion sinds de jaren '90 vernoemd naar Koning Boudewijn.
Van de buitenkant zijn enkel de lichtmasten indrukwekkend.

De Belgen gaan wel naar het EK en dat is duidelijk te zien.

Naast het stadion ligt ook nog Kleine Heizel. Hier speelt momenteel geen vaste club.Binnen de poorten van het stadion een uitgelaten sfeer. Op de achtergrond het Atomium.

Onze tribune is uitgegraven in een heuvel, je komt dus binnen bovenaan de eerste ring. Je kunt je zo voorstellen wat een chaos het hier geweest moet zijn tijdens het Heizeldrama. Oproerpolitie die in paniek alle dronken Engelsen naar binnen veegt terwijl onderin het vak mensen tegen de hekken worden doodgedrukt.

Eenmaal binnen is het toch wel een indrukwekkende bak. Door de Atletiekpiste staan de tribunes erg ver van het veld maar hierdoor is het stadion wel ontzettend ruim.Rond het veld staan nog steeds deze massieve hekken. Bijna overal in West-Europa zijn ze verdwenen maar uitgerekend in het stadion met zo'n trieste geschiedenis staan ze er nog. En dan te bedenken dat hier enkel interlands en atletiekwedstrijden worden afgewerkt.

Vanaf de tweede ring hebben we uitstekend overzicht. Door de twee open hoeken kijken we mooi uit.

Het enthousiasme bij de Belgen is groot.


Al na drie minuten opent Lukaku de score.


Mede door de warmte zakt het niveau van de wedstrijd snel. De Noren weten zowaar twee keer te scoren.

Na de gelijkmaker van Hazard gaat het op het veld en de tribunes even aardig los. Tijdens de Wave (ja, bij 2-2...) maken de Belgen de winnende.

Nog een wave dus, de sfeer is uitgelaten ondanks het toch vrij povere spel van de gastheren.


September 2016. De buitenzijde van de hoofdtribune. Op het moment van passeren werd hier Union St. Gilloise - Royal Antwerp gespeeld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten