Pagina's

dinsdag 29 maart 2016

Stade du RFCL

Rocourt, Liège, België

28 Maart 2016, Derde Klasse
RFC Liège vs KSK Hasselt, 3-1
1.600 Toeschouwers


Na de sloop van Stadion Rocourt midden jaren '90 zwierf FC Luik 20 jaar als nomadenclub door de agglomeratie van Luik. Sinds dit jaar is de club eindelijk weer eigenaar van een eigen complex een ook weer in de eigen wijk Rocourt. Het definitieve stadion aan de Rue de la Tonne moet nog worden gebouwd, tot die tijd wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke tribunes op het jeugdcomplex.

De hoofdtribune is volledig van staal.

Achter het doel de, eveneens stalen, staantribune.Boven de kleedkamers de 'Espace VIP'. Achter het andere doel een prachtig uitzicht op de overkant van het Maasdal. In het dal ligt het centrum van de Stad. De bezoekende supporters moeten gebruik maken van dit deel van het terrein, zonder enige beschutting.

Ondanks de heftige regenbuien hebben toch 1.600 supporters de weg naar hun club gevonden. De staantribune staat lekker volgepakt.

Een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel vorige week. Op onze tribune wordt met een bordjesactie de Belgische vlag gevormd.

Af en toe breekt de zon even door. Luik en Hasselt maken er een interessant duel van met veel felle duels. Dit resulteert al na een half uur spelen in de tweede gele kaart voor de rechtsbuiten van de bezoekers. De scheids deelt voor rust nog 7 kaarten meer uit maar houdt ze in de tweede helft op zak.


De Fast Side heeft een duidelijke boodschap aan IS.

 
Het noodstadionnetje stelt natuurlijk niets voor, maar een volle staantribune blijft mooi.


De 2-0 is in de maak.

De fanatieke en luidruchtige supporters van Luik zitten toch wel lekker dicht op het veld wanneer aan deze zijde gescoord wordt.
De trainer geeft nog wat handjes terwijl de spelers hun ritueel met de supporters uitvoeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten