Pagina's

dinsdag 4 augustus 2015

Waalborrestadion

Asse, België

2 Augustus 2015, Beker van België
RWDM 47 vs SC Dikkelvenne, 2-1
850 Toeschouwers.


Het roemruchte RWDM, fusie van de vooroorlogse Brusselse voetbalbolwerken Racing, White Star en Daring, ging in 2003 failliet. Een doorstart op de licentie van Strombeek, omgedoopt tot FC Brussels, strandde tien jaar later. Enkele initiatieven om de oude club nieuw leven in te blazen strandden stuk voor stuk. Een groep vermogende supporters onderneemt nu een nieuwe poging en kocht de licentie van het met haar dorpsgenoot fuserende Standaard Wetteren over. Zodoende mag het nieuwe RWDM 47(verwijzing naar het oude stamnummer) komend seizoen haar rentree maken op de Belgische velden in Vierde Klasse. 
De eerste officiële wedstrijd speelde RWDM in de eerste ronde van de Beker en treft een week later in ronde twee mede-vierdeklasser Dikkelvenne.
Aangezien de club (nog) geen toestemming heeft om in het 'eigen' Edmond Machtens Stadion te spelen, waar momenteel White Star Woluwe het alleenrecht op verkregen heeft bij de gemeente, wijkt mijn uit naar het Waalborrestadion in Asse, net buiten Brussel.


Zwartkijkplaatsen vanuit het Waalborrepark.


Dit is een hele fijne terrace.


Langs de gehele lange zijde ook staanplaatsen en in het midden de kleedkamers met daarboven de kantine.

Achter het andere doel een gapend gat, aan de andere lange zijde een kleine overdekte tribune.

Achter de kantine wordt het inmiddels al wat drukker.


Het orkest komt de boel vast even opwarmen.

Prima zicht vanuit de kantine.


We kunnen beginnen, 850 fans vonden de weg terug naar hun oude club buiten hun eigen stadion. Dat zijn er 200 meer dan de wedstrijd in de eerste ronde een week eerder.

De scheidsrechter wijst naar de stip.Prima sfeertje op de tribune.
De trommel met Jan-Boskamp-Sticker.

In de rust even de tribune aan de overkant inspecteren.

Prima catering.De bezoekers dringen aan om de gelijkmaker te forceren.De tijd tikt langzaam weg in het voordeel van RWDM, als ze plots uit een counter dé mogelijkheid op 2-0 krijgen. Uit de tegenstoot maakt Dikkelvenne juist gelijk.

Er wordt nog maar wat bier aangesleept.

Vlak voor tijd weet RWDM dan toch de 2-1 binnen te prikken en de tribune ontploft.In de allerlaatste seconde laat Dikkelvenne het net ook nog een keer bollen. De grensrechter heeft echter als enige buitenspel gezien en steekt de vlag omhoog.

Woede en onbegrip bij Dikkelvenne, hilariteit bij de thuisfans.


Dan zit het er op, RWDM 47 wint ook haar tweede wedstrijd en bekert verder.

Dat wordt uitbundig gevierd. Het bleef nog wel een poosje gezellig in Asse.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten