Pagina's

donderdag 30 maart 2017

Stadion am Zoo

Wuppertal, Duitsland

28 Maart 2017, Niederrhein Pokal
Wuppertaler SV vs Rot-Weiß Essen
13.003 ToeschouwersAankomst bij Stadion am Zoo per Schwebebahn, een treintje dat aan een rails hangt en zo het bekendste openbaar vervoer van Wuppertal vormt.

Het grootste deel van het traject hangt boven het riviertje de Wupper en heeft een halte bij het stadion.

Na naast het stadion een groot en goedkoop bord Schnitzel mit Pommes gegessen te hebben stranden we in de file voor de poort van het stadion. Twee grootmachten van de Regionalliga West treffen elkaar voor een ticket in de Pokalfinale. Een uitstekende mogelijkheid dus om dit stadion eens lekker vol te vinken. Door de opstopping bij de poort missen we helaas wel het eerste kwartier.

De buitenkant is al fraai, de binnenkant en de ligging mogen er ook zijn.

De lange zijde is aangelegd op de glooiende heuvel.

Aan de overkant de 4.000 meegereisde fans uit Essen.
 

Na een dramatisch slechte eerste helft grijpen de awayfans uit Essen de bij rust ingevallen duisternis aan om het tweede bedrijf met vuurwerk te beginnen.


   
 
Wanneer de meeste rook is opgetrokken begint het vuurwerk op het veld. Na tien minuten opent de thuisploeg de score maar 13 minuten later hebben de bezoekers de wedstrijd met drie goals in het slot gegooid. Een aansluitingstreffer tien minuten voor tijd brengt de spanning nog een beetje terug maar de Wuppertalers zijn niet bij machte de wedstrijd terug te kantelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten