Pagina's

zaterdag 28 mei 2016

Dr. Grosse-Sieg-Stadion

Wissen, Duitsland

28 Mei 2016, Rheinland Pokal
SG Hoher Westerwald Niederroßbach vs SV Eintracht Trier, 1-5
1.766 ToeschouwersDe thuishaven van VFB Wissen, actief op het zevende niveau, vandaag het toneel van de finale van de Rheinlandpokal. Entracht Trier speelt een paar niveautjes hoger dan dan tegenstander dus verwachten de fans een grote overwinning. De Rheinlandpokal leeft overigens niet bepaald bij de fans van Trier. Het gebied is dunbezaaid met 'grote' clubs dus een heftige bekerstrijd is er eigenlijk nooit. Bovendien heeft de club al een startbewijs voor de DFB Pokal op zak. Het stadionnetje heeft een leuke, grotendeels houten, hoofdtribune.

Aan de overkant de zonovergoten terrace. Vanuit twee hoogwerkers doet de ARD verslag van de wedstrijd. De Duitse zender zendt deze dag een schakelprogramma uit van alle over drie tijdstippen uitgesmeerde Pokalfinales. Overigens valt het beeld vanuit Wissen tijdelijk weg wanneer een Ultra van Trier besluit op de noodstop van de stroomvoorziening te drukken.

Zo'n 200 fans van Trier maakten de reis van ruim twee uur. De meesten verzamelen zich rond de biertent. Overigens opvallend veel SVE-tattoo's en shirts die verwijzen naar de vriendschap met FC Metz.

We zijn nog niet begonnen of de eerste fan van Trier loopt al op het veld. Volgens onze Trierse bron is hij eigenlijk fan van het Luxemburgse Jeunesse d'Esch en wandelt hij wekelijks het veld op.

Dit is ook niet de bedoeling.

Dan kunnen we beginnen.

Zomervoetbal. Trier is veel sterker en van enige spanning is geen sprake. De doelpunten van SVE worden met een flauw applausje gewaardeerd.


Af en toe persen de stoere boys van Trier er een liedje uit. Zeker wanneer de naar aartsrivaal Saarbrücken overstappende Müller richting de eigen fans speelt is de kritiek niet van de lucht.

Het is prima toeven in het zonnetje, maar de wedstrijd is eigenlijk 90 minuten aftellen.


Ondanks dat de bekerwinst niet echt belangrijk is, toch tijd voor een bescheiden pitch invasion.Uitgelezen kans om de houten hoofdtribune even te inspecteren.Vier goals dus Man of the Match.

De spelers en supporters maken op het veld even een praatje. Verrader Müller(23) verschuilt zich tussen enkele ploegmaats. De aanvoerder had de harde kern al op het hart gedrukt hem met rust te laten en te negeren.

Hier was het dus om te doen.


En natuurlijk de medailles.


En niet te vergeten enkele große pullen Bitburger!Geen opmerkingen:

Een reactie posten