Pagina's

maandag 15 februari 2016

Sportpark De Roosen

Neerpelt, Belgiƫ
13 Februari 2016, Vierde Klasse
KFC Esperanza Pelt vs. RC Hades
ca. 300 Toeschouwers
9 Euro lappen aan de poort van de fusieclub van buurdorpen Overpelt en Neerpelt. In 2014 fuseerden beide verenigingen en gingen verder in Neerpelt.

Sportpark De Roosen beschikte destijds over deze kleine tribune en het kantinegebouw ernaast. Aan de overkant stond een simpele staantribune. Gezien de grote tribune die in Overpelt stond was het dan ook verwonderlijk voor de buitenstaander dat men in Neerpelt ging spelen.


Aan de overkant werd een tribune uit de grond gestampt die wel erg veel lijkt op het inmiddels gesloopte exemplaar in Overpelt:

Dit ding stond dus in Overpelt... (foto's zomer 2014)
In de oude kantine hangen de oude clubkleuren van Neerpelt nog boven de bar. Sowieso is overal de oude clubnaam nog terug te vinden. Het lijkt er dus op dat het Overpeltse broertje gewoon is opgeslokt om niet in dezelfde vijver met sponsoren te hoeven vissen.We kunnen beginnen aan de topper in 4e Klasse C: Koploper Hades uit Hasselt komt op bezoek bij de nummer 3.

Toch nog een stukje betonrot gevonden.

Achter het doel is men een echte uitkooi in elkaar aan het schroeven. Pelt zal waarschijnlijk de ambitie hebben om aan te sluiten bij de topamateurs en zo de boefjes van o.a. Tienen en Racing Mechelen te mogen ontvangen.

Hades opent veel sterker en en vlot staat er 0-2 op het bord.

Aan het gejuich te horen komt ruim de helft van de toeschouwers vandaag uit Hasselt.

De enige sfeermaker van Esperanza, met trommel en trompet. Wat er verder aan belangstelling en ambiance van de thuisploeg overbleef was tamelijk treurig. Temeer gezien de modernisering van het complex.

De Inside Seats.


Ook op deze tribune blijken louter awayfans te zitten.

Hades maakt het zich de leuke tweede helft nog onnodig lastig maar wint wel terecht en lijkt op de titel af te koersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten